Zapamtio podatke sa kartica kupaca i opljačkao ih

Zapamtio podatke sa kartica kupaca i opljačkao ih

U Tokiju je uhapšen kasir koji je navodno koristio svoje fotografsko pamćenje kako bi krao podatke s kreditnih kartica.

Za sada neidentifikovani muškarac, radio je skraćeno radno vrijeme u šoping centru u četvrti Koto, a uhapšen je prošlog četvrtka jer je tuđim karticama preko interneta kupio torbe vrijedne 2.600 dolara.

Prema izvoru bliskom policijskoj istrazi, muškarac je navodno zapamtio podatke sa kreditnih kartica 1.300 kupaca.

Nakon što je obradio njihovu narudžbinu, memorisao bi potrebne informacije i zapisao prvom prilikom u bilježnicu. Kasnije ih je koristio kako bi kupovao na internetu, piše index.hr.

Iz policije su potvrdili da se muškarac sada nalazi u pritvoru. Nije poznato da li je do sada angažovao advokata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.