Njemački privrednici zainteresovani da ulažu u Ulcinj
Foto: Vlada CG

Husović- Šuman

Njemački privrednici zainteresovani da ulažu u Ulcinj

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović, primio je 09. septembra 2019. godine, delegaciju Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i spoljnu trgovinu iz Njemačke - Bundesverband für Wirtschaftsförderung und Außenwirtschaft (BWA), na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Mihaelom Šumanom.

Tokom razgovora bilo je prije svega riječi o turističkim razvojnim potencijalima Crne Gore sa posebnim akcentom na Ulcinj, za koju destinaciju su njemački gosti iskazali veliko interesovanje.

Prilikom razgovora Husović je upoznao goste sa aktuelnostima u radu Vlade, investicijama i aktivnostima u turističkoj i drugim granama privrede, kao i potencijalnim mogućnostima za ulaganje na ovom području, te iskazao zadovoljstvo da se sve više za ulaganja u našoj državi interesuju i privrednici iz Njemačke, što je ujedno i pokazatelj da privrednici Njemačke i Evropske unije prepoznaju Crnu Goru kao destinaciju za razvoj svojih biznis ideja.

Šuman je u svom izlaganju predstavio organizaciju na čijem je čelu i upoznao potpredsjednika Vlade sa njihovim aktivnostima i planovima da u narednom periodu budu što prisutniji u Crnoj Gori.

BWA je, kako je kazao Šuman, ekskluzivna, neprofitna poslovna asocijacija, isključivo finansirana od strane 1300 kompanija, članica ili partnera koji su u raznim projektima podržani od strane BWA. Savezna kancelarija asocijacije se nalazi u Berlinu, te iza sebe imaju već mnogo završenih projekata u više od 70 zemalja širom svijeta
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.