U sklopu međunarodne operacije uhapšeno 175 osoba, u Crnoj Gori 6, provjereno 3.593 lica

Resursi Europola po prvi put podrška cg policiji

U sklopu međunarodne operacije uhapšeno 175 osoba, u Crnoj Gori 6, provjereno 3.593 lica

Službenici Uprave policije i Uprave carina su učestvovali u operativnoj aktivnosti Dani zajedničke akcije Zapadni Balkan za 2019. (The Joint Action Day Western Balkans 2019.).

U ovoj aktivnosti učestvovali su službenici iz 30 država i osam agencija i međunarodnih organizacija a koje su se udružile u okviru četiri EMPACT-ova prioriteta: nezakonita trgovina vatrenim oružjem, ilegalne migracije, prevare sa dokumentima i krijumčarenje droge.

Za vrijeme trajanja akcije na teritoriji Crne Gore, kao podrška Upravi policije, po prvi put su bili angažovani resursi Europol-a, mobilna kancelarija i forenzička podrška, što je omogućilo povećanu operativnost policijskih službenika na terenu - saopšteno je iz crnogorske polcije.

Tokom ove aktivnosti provjeravano 214.147 lica, vozila i prostorija.  Lišeno je slobode 175 lica.

"U Crnoj Gori je za vrijeme trajanja aktivnosti provjereno 3.593 lica, 893 vozila, oduzeta su četiri komada oružja i lišeno je slobode šest lica.", naveli su iz UP.

601

Operacija je koordinirana pod okriljem Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv kriminalnih prijetnji (EMPACT), kao dijela ciklusa politike Evropske unije, četvorogodišnjeg plana za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

Ova operacija sprovedena je sa ciljem jačanja evropskih granica i unutrašnje bezbjednost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.