Crna Gora sve vidljivija i primamljivija za ulaganja

Marković sa predstavnicima Adiko banke

Crna Gora sve vidljivija i primamljivija za ulaganja

Crna Gora ima okruženje prijateljski nastrojeno prema investitorima, a takođe je sve vidljivija i primamljivija za ulaganja, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predsjednika borda direktora Adiko banke i glavnog izvršnog direktora Adiko grupe Johanesa Prokša.

Marković je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta,  kazao da poslovanje Adiko banke doprinosi razvoju crnogorske ekonomije, te da Vlada nastoji da obezbijedi kontinuitet ekonomskog rasta i održivog razvoja.

Predsjednik Vlade je podsjetio na visoke stope ekonomskog rasta od gotovo pet odsto te značajno povećanje prihoda budžeta u prethodne dvije i po godine, a sve u periodu sprovođenja zahtjevnih mjera fiskalne konsolidacije. 

“Zaista moramo da pohvalimo ekonomski rast koji ste ostvarili. Upravo je to jedan od ključnih razloga zbog kojeg investitori ulažu u Adiko banku u Crnoj Gori”, kazao je Prokš.

Premijer je kazao da Crna Gora predano radi na strukturnim reformama te na jačanju transparetnosti, jednakosti, konkurentnosti i predvidljivosti propisa.

Adiko banka, kako je kazao Prokš, ima dugoročnu perspektivu razvoja u Crnoj Gori i regionu. Na sastanku su predočene buduće aktivnosti banke koje su usmjerene na pružanje podrške građanima, malim i srednjim preduzećima, a posebnu pažnju posvetiće digitalizaciji.

Prokš je zahvalio što je Adiko banka uvijek imala pouzdanog partnera u Vladi i Crnoj Gori.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.