Vaso Ulić pristao na dvije godine zatvora i kaznu od 100.000 eura
Vaso Ulić

Vaso Ulić pristao na dvije godine zatvora i kaznu od 100.000 eura

Višem sudu u Podgorici dostavljen je sporazum o priznanju krivice između specijalne tužiteljke Mire Samardžić i optuženog Vasa Ulića, a juče je održano i ročište na kome je razmatran, potvrđeno je Dnevnim novinama iz Višeg suda.

 Ulić se sa SDT nagodio da robija dvije godine i plati novčanu od 100.000 eura. Sutkinja Biljana Uskoković odlučiće o zaključenom sporazumu.

Ulić se po dvije optužnice SDT-a tereti za organizovanje kriminalne organizacije u cilju šverca droge.

Podsjetimo, krajem decembra prošle godine Viši sud potvrdio je optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva protiv Ulića koji se tereti da je u Australiji organizivao kriminalnu grupu sa ciljem šverca veće količne polusintetičke psihoaktivne droge poznate kao MDMA. Kako se navodi u toj optužnici, Ulić je u drugoj polovini 2004. godine u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali A.M, N.Đ, T.D. i drugi, sa ciljem vršenja teških krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža.

“Djelovanje te kriminalne organizacije je planirano i sprovedeno na duže vrijeme u međunarodnim razmjerama, jer se djelatnost odvijala na teritoriji više država. U.V. je kao organizator, radi realizacije kriminalnog plana, koji je sačinio , za krijumčarenje opojne droge MDMA tableta iz drugih zemalja u Australiju radi prodaje istih na teritoriji Australije, angažovao ostale pripadnike kriminalne organizacije kojima je određivao šta da rade”, navodi se u optužnici.

Prema prvoj optužnici Specijalnog tužilaštva, Ulić je djelovao na teritoriji Crne Gore sa više osoba, međutim imena onih sa kojima je on navodno činio kriminalnu organizaciju čiji je bio i šef se u optužnom aktu ne pominju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.