Zajednička policijska akcija: Uhapšeno skoro 200 osoba
ilustracija

Zajednička policijska akcija: Uhapšeno skoro 200 osoba

U sjedištu Europola od 5. do 8. septembra održana je međunarodna operacija "Dan zajedničke akcije" (JAD) Zapadni Balkan tokom koje su razmjenjivane povjerljive informacije i intenzivirane provjere u oblastima koje su označene kao visoko rizične.

Sve to u sklopu je borbe protiv organizovanog kriminala, prije svega krijumčarenja oružja, ilegalne imigracije, izrade lažnih dokumenata i trgovine narkoticima.

Kako je saopštio Europol, u operativnoj fazi akcije uhapšeno je 149 osoba, dok je u obaveštajnoj fazi uhapšeno 26, a provjereno je ukupno 214.147 osoba, vozila i prostorija.

U akciji je učestvovalo 50 službenika iz 30 zemalja, skoro svih država članica EU, zapadnobalkanskih zemalja, i osam agencija, među kojima i Europol, Fronteks, Interpol i IPA/2017.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.