Velika Britanija: Majka dvoje djece se udala za drvo
Foto: Liverpool Echo

Velika Britanija: Majka dvoje djece se udala za drvo

Majka dvoje djece iz Velike Britanije, 34-godišnja Kejt Kaningam, „ušla je u bračne vode“ sa jednim drvetom i promijeniće i prezime.

Porodica i prijatelji prisustvovali su ceremoniji „sklapanja braka“ između Kejt i drveta, u parku u Merzisajdu, na sjeverozapadu Engleske. 

Na ovaj korak, Kejt se odlučila sa ciljem da podigne svijest u zajednici o neophodnosti borbe protiv najavljene izgradnje nove obilaznice.

Ekološka aktivistkinja iz Melinga rekla je za Liverpul eho da planira da promijeni prezime i da će se sada zvati Kejt Rouz Elder.

„Moj dečko podržava moju odluku, čak mi je pomogao da pripremim sve za ceremoniju vjenčanja“, rekla je Kejt dan prije velikog događaja.

„Mom starijem sinu je u početku bio neprijatno kada sam mu rekla da ću to uraditi, ali je ipak odlučio da dođe na ceremoniju. Mnogo mu je značilo što je prisutan“, dodala je Kejt.

O danu vjenčanja, prije kojeg je organizovala i djevojačko veče, mlada ima samo lijepe riječi.

„I moj otac mi je pružao veliku podršku. Kombijem je pomagao da se organizuje sve za veliki dan. U početku je to bila samo ideja, ali došao je dan kada sam je i ostvarila, bio je to lijep dan, divan dan za našu zajednicu“, ispričala je Kejt.

0KateCunningham

Foto:  Liverpool Echo

Inače, stanovnici sela Melinga i oklonih mjesta u Merzisajdu učestvuju u kampanji za borbu protiv izgradnje nove obilaznice dužine tri kilometra kroz dolinu Rimrouz, piše mirror.co.uk.

Obilaznica se gradi kako bi se rasteretio saobraćaj u luci Liverpul.

„Moja mama je umrla od napada astme, a i ja patim od bolesti pluća. Plan da se priroda preplavi buldožerima i da se napravi put nema smisla i predstavlja napad na naše zdravlje. U našem kraju zagađenost prirode je već na visokom nivou. Treba tražiti rješenje za to stanje, a ne raditi na njegovom pogoršanju“, zaključila je Kejt.

RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.