Sekulić sa Palmerom: Američki investitori da dođu u Crnu Goru i da investiraju
Sa sastanka

Sekulić sa Palmerom: Američki investitori da dođu u Crnu Goru i da investiraju

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, sastala se danas sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, Metjuom Palmerom.

Tom prilikom ministarka je izrazila zadovoljstvo  zbog današnje posjete i kazala da je raduju dobri odnosi koje Crna Gora ima sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Sekulić je upoznala Palmera sa aktuelnim dešavanjima u oblasti energetike sa posebnim osvrtom na korišćenje obnovljivih izvora energije i pozvala američke investitore da dođu u Crnu Goru i da investiraju.Upoznala ga je i sa poslovnim ambijentom, uslovima apliciranja za one koji žele da ulažu kao i sa trenutnom ekonomskom situacijom  u Crnoj Gori.

Kazala je da bi dolazak kredibilnih američkih investitora bio od velikog značaja za našu zemlju.

Razmatrani su različitii modeli bilateralne saradnju ove dvije zemlje kao i mogućnost njihovog produbljivanja, sapšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Na sastanku je govoreno i o ulaganjima u sjeverni region  kao i o značaju ulaska Crne Gore u NATO koji nije samo formalan već i suštinski važan za dalji razvoj države.

Palmer se zahvalio ministarki na prijemu i podržao sve ono što Crna Gora radi na unapređenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.