Marković i Palmer

Marković primio američkog izaslanika Palmera

"Nije slučajno to što je CG prva država koju posjećujem nakon preuzimanja dužnosti"

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je danas zamjenika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove i specijalnog izaslanika State Departmenta za Zapadni Balkan Metjua Palmera.

Čestitajući američkom izaslaniku na novoj dužnosti premijer Marković je pozdravio odluku o imenovanju uz ocjenu da ona predstavlja realnu mogućnost ubrzanja realizacije naših strateških ciljeva i doprinos stabilnosti cijelog regiona. „Posebno nas raduje da ste na toj dužnosti Vi kao odličan poznavalac Balkana“ – rekao je predsjednik Vlade.

Specijalni izaslanik Palmer rekao je da Sjedinjene Američke Države njegovim imenovanjem poručuju da su ponovo fokusirane na ovaj region.

U razgovoru je konstatovano da je proces evropske i evroatlantske integracije regiona Zapadnog Balkana u interesu i ovog regiona i Evrope u cjelini te da politiku proširenja EU treba posmatrati kao evropsku stratešku politiku.

„To znači da proces proširenja mora biti živ. To je interes i EU i država našeg regiona“ – rekao je premijer.

Govoreći o Crnoj Gori američki izaslanik je ocijenio da je naša zemlja lider i najuspješnija multietnička država u regionu te da nije slučajno to što je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon preuzimanja dužnosti.

Marković je informisao sagovornika o rezultatima i strateškim planovima na političkom planu uz konstataciju da Vladina uspješna ekonomska politika daje odlične razvojne rezultate.

"U procesu evropske integracije poseban akcenat je na rezultatima u oblasti vladavine prava i jačanja slobode medija",rekao je premijer.

Na interesovanje američkog diplomate predsjednik Marković je rekao da je Vlada posvećena uspjehu dijaloga o izborima kao i dogovoru o mehanizmu njihovog sprovođenja i priznanja od strane svih aktera.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.