Foto konkurs Zavoda za metrologiju
Foto: Ilustracija

Namijenjen svim srednjoškolcima u CG

Foto konkurs Zavoda za metrologiju

Povodom obilježavanja 10. novembra Svjetskog dana nauke, Zavod za metrologiju organizuje Foto konkurs namjenjen učenicima svih razreda srednjih škola u Crnoj Gori.

“Cilj takmičenja je da se učenici podstaknu na kreativni način razmišljanja i da kroz umjetnički i svojsten doživljaj na fotografiji prikažu naučne pojmove i praksu, inovacije, tehniku i tehnologiju, naglašavajući važnu ulogu nauke u društvu i njegovom razvoju, kao i značaj i uticaj nauke u svakodnevici”, saopšteno je iz Zavoda.

Učenici mogu učestvovati na konkursu slanjem prijavnog formulara, preuzetog sa sajta www.metrologija.mei jedne svoje autorske fotografije, na email Zavoda za metrologiju: [email protected]

poster

“Fotografije se dostavljaju u JPEG formatu sa minimalnom rezolucijom od  10 megapiksela”, navodi se u saopštenju.

Izbor najboljih fotografija obaviće stručni žiri na osnovu glavnih kriterijuma konkursa: autentičnost, relevantnost na zadatu temu, estetski kvalitet i drugih kriterijuma po izboru žirija.

“Nagrade dobijaju učenici, odnosno autori, tri najbolje ocjenjene fotografije. Prva nagrada je  fotoaparat, druga bicikl i treća polaroid fotoaparat”, saopštili su iz Zavoda.

Konkurs je otvoren od 10. septembra i trajaće do 25. oktobra 2019. 

Pobjednici će biti proglašeni 1. novembra 2019. objavljivanjem imena nagrađenih učenika na sajtu www.metrologija.me, kao i na profilima Zavoda za metrologiju na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin i Twitter.

Dodjela nagrada, kao i izložba pristiglih fotografija biće organizovani sredinom novembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.