Pavićević: Ljekarima bi plate trebalo da budu 900 eura
Foto: Ilustracija

Pavićević: Ljekarima bi plate trebalo da budu 900 eura

Predsjednik Sindikata zdravstva, Vladimir Pavićević kazao je da bi ljekarima plate trebalo da budu 900 eura.

Pavićević najavljuje da će i bijeli mantili tražiti povišicu, nakon što najave prosvjetara da će zahtijevati desetoprocentno povećanje zarada.

Pavićević je za radio Antena M kazao kako očekuju da vrlo brzo počnu pregovori o povećanju zarada. Dodaje da sadašnji nivo plata ljekara nije prihvatljiv, a odredio je i pregovarački cilj Sindikata zdravstva.

"Zarade su niske, odliva se kadar u zemlje regiona i Evrope. Moraju se uvesti stimulativne mjere, da bi se zadržali naši ljekari i drugi zdravstveni radnici. Očekujemo značajno povećanje. O procentima se, za sada, nećemo izjašnjavati, ali smatramo da je konačno došlo vrijeme da ljekari u Crnoj Gori imaju zaradu od oko 900 eura. Mislimo da je to u ovom trenutku i na ovom stepenu razvoja i rasta BDP-a, ipak neki minimum. Trenutno, zarada ljekara specijaliste iznosi 715 - 720 eura, a to nije prihvatljivo", ocijenio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.