Šćepanović: Demokrate opet neobaviještene, o izborima u jednom danu se već razgovaralo u Odboru
Marta Šćepanović

Šćepanović: Demokrate opet neobaviještene, o izborima u jednom danu se već razgovaralo u Odboru

Raduje da su Demokrate počele, nakon tri godine nerada, da razmišljaju o skupštinskom poslu. Ipak, nije ni očekivano da sada to bude temeljno, a nažalost ni istinito i dobronamjerno, kazala je Marta Šćepanović, predsjednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Kako se prva, osnovna Odluka o formiranju Odbora za izborno zakonodavstvo suštinski ne razlikuje od druge, važeće Odluke, tako je i zadatak, da svi lokalni izbori budu održani u jednom danu, bio obuhvaćen već u prvoj Odluci, u čijem glasanju Demokrate nijesu učestvovale i čiji tekst sada karakterišu nedostatnim", navela je Šćepanović.

Dodajući da ne samo da je to bio zadatak Odbora  od samog početka rada, već je DPS sa svojim koalicionim partnerima, predstavnicima civilnog sektora i akademske zajednice, koji su članovi Odbora, već analizirala i razmatrala tu mogućnost, što sve stoji u izvještaju radne grupe zadužene za predmetni zakon.

"Sva zakonska rješenja, koja smo predvidjeli, komunicirali smo sa međunarodnim partnerima, na čije adrese smo poslali prevedene zakone. Brojna progresivna rješenja smo predvidjeli, ali sa tim se nijesmo politički razmetali, radi korektnosti prema opoziciji, koja treba da bude dio procesa. Ipak, kad god kvazi-demokrate to budu tražile, mi ćemo ih podsjećati na njihovu neozbiljnost, a ukazivati na odgovoran rad koji je demonstrirala vladajuća većina, a posebno, rekli bi, predstavnici akademske zajednice i civilnog sektora, u prethodnom periodu", zaključila je Šćepanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.