Prva Parada ponosa u BiH: Na ulicama šeta preko 1000 ljudi(VIDEO)
foto: Twitter

Prva Parada ponosa u BiH: Na ulicama šeta preko 1000 ljudi(VIDEO)

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas se prvi put održava Parada ponosa. Procjenjuje se da ulicama Sarajeva u povorci šeta preko 1000 ljudi.

Šetnja je krenula tačno u podne, a koloni se nalaze mnogobrojne osobe iz javnog života, akademski radnici, političari iz BiH. Učesnici će šetati do zgrade Parlamenta na Trgu BiH gdje je planirano da organizatori održe govor.

Kako prenosi Avaz.ba, 1.200 policajaca osigurava šetnju od Večne vatre do Trga Bosne i Hercegovine.

Učesnici su se opremili šarenim zastavicama, ali i transparentima.

Na paradu u Sarajevu doputovali su i aktivisti iz Srbije.

Neki od natpisa koji se mogu vidjeti su: "Ruka pored ruke od Sarajeva do Banje Luke", "Pratim religiju ljubavi...", "I ulice su naše", "Ima zabranit fašizam", "Državu i Boga dalje od jajnika moga", "Zaštitimo izbjeglice", "Refugees welcome", "Homofobi i fašisti svih zemalja od******"...

Skup bi trebalo da bude završen do 14 sati.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.