Foto: Vlada CG

Nurković sa Ozan

"Veliko interesovanje stranih kompanija za aerodrome i auto-put"

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i saradnicima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva,današnji susret bio je prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Ministar saobraćaja i pomorstva je informisao prisutne o ulaganjima i projektima koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade Crne Gore na nacionalnom nivou.

„Projekti na čijoj realizaciji radimo su kapitalni i razvojni u svakom pogledu, pa očekujemo i veliko interesovanje stranih kompanija, kako u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, tako i u dijelu nastavka izgradnje autoputa Bar – Boljare“ istakao je Nurković, dodajući da su dobrodošle sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za ovako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su konkurentne na međunarodnom tržištu, kako uslugom i cijenama.

Ozan je napomenula da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, ističući da vjeruje u kvalitet turskih kompanija koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona, ali i šire.

Interes Crne Gore svakako je da na transparentan način i u fer uslovima odaberemo najbolje partnere za projekte koji nam slijede, zaključeno je na kraju sastanka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.