Demokrate Mojkovac:  Gradite poligon negdje drugo, a ne u eko zonama
Demokrate Mojkovac

Demokrate Mojkovac: Gradite poligon negdje drugo, a ne u eko zonama

I pored potpisane peticije protiv izgradnje vojnog poligona na Sinjajevini, Vlada Crne Gore donosi odluku, apsolutno gluva na zahtjeve građana. Očigledno je da Vlada nema sluha za želje stanovnika svoje države. Zašto ne slušate glas naroda?! Da li je to „demokratija“ kojoj težite?!, navodi se u saopštenju Demokrata Mojkovca.

Oni isitču da je prvo predsjednik Оpštine Mojkovac, Ranko Mišnić, ostao gluv na zahtjev Demokrata Mojkovac da povuče svoj potpis na saglasnost o izgradnji poligona. 

"Zatim je ignorisao volju naroda izraženu peticijom. Demokrate Mojkovac zahtjevaju od Mišnića da, zbog svoje samovolje, podnese neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Opštine. Ovakvim načinom predsjednik Opštine Mojkovac je, po ko zna koji put, ukazao poslušnost svojoj Vladi i otkrio od koga je naučio da samovoljno vlada. Dokaz za to je i skandalozna odluka Vlade Crne Gore, uprkos protivljenju građana", navode mojkovačke Demokrate.

Skandalozne su kako dodaju i izjave ministra Boškovića da poligon neće devastirati životnu sredinu i uništiti biodiverzitet jednog od najvećih pašnjaka Evrope.

"Bošković govori o odgovormosti?! Kakvoj odgovornosti?! Odgovorno su se ponijeli prema ovom pitanju, kaže Bošković. Boškoviću, da Vas upitamo: šta je sa odgovornošću koju dugujete građanima? Zar niste odgovorni za volju građana?!

Govorite i o poligonu Krivolak, pa Vam predlažemo Boškoviću da otvorite oči i uporedite fotografije naše prelijepe Sinjajevine i pomenutog poligona. Građani Crne Gore su se peticijom izjasnili o tome da ne želi od Sinjajevine da napravi pustinju. Jasno je da Vas, Boškoviću, ne dotiče volja građana. Jasno je da Vas ne zanima kako ćemo mi disati, šta ćemo jesti i piti. Kao članica NATO-a i Crna Gora može koristiti već postojeće poligone drugih država, zar ne?! Zašto niste uvažili predlog GI ,,Sačuvajmo Sinjajevinu”, i potpisali ugovor sa Republikom Sjevernom Makedonijom o korištenju Krivolaka za svoje potrebe?! Zašto dovodite Sinjajevinu u opasnost ili bilo koji drugi prirodni resurs, pored već postojećih poligona? Zašto poligon ne gradite na nekom drugom mjestu u Crnoj Gori, na kojem njegova izgradnja neće negativno uticati na životnu sredinu i lokalno stanovništvo? Dakle, ne problematizujemo izgradnju poligona, već mjesta na kom se planira njegova gradnja, jer čuvamo našu Sinjajevinu i volju građana", navode Demokrate.

Demokrate dalje dodaju da njima nije bitna volja građana, nije bitan ni njihov kvalitet i način života.

"Ali bitno je ministre da ste Vi dobili poklon od svojih poltrona. Bitno je i to da ste pored puteva koje je izgradila Vojska Crne Gore, a kojima se toliko dičite, vi na Sinjajevinu došli vazdušnim putem! Dosta je Boškoviću bilo Vaše samovolje! Nećemo dozvoliti da gazite volju građana", poručile su mojkovačke Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.