Indijka u 74. godini rodila bliznakinje(VIDEO)

Indijka u 74. godini rodila bliznakinje(VIDEO)

Starica iz Indije vjerovatno je najstarija žena koja je postala majka, i to blizanaca, u 74. godini.

Žena potpisana samo kao Mangajama je posle 57 godina braka sa farmerom Sitaramom Radžarao (80) i in vitro vještačke oplodnje u četvrtak, carskim rezom rodila dvije zdrave djevojčice.

Ona je, uprkos tome što je ušla u menopauzu prije 25 godina i prozivkama da je ukleta, i dalje žarko željela da rodi dijete. Muž je ostao uz nju u najtežim trenucima i dao joj snage da izdrži, a za zahvat se opredijelila kada je njena komšinica tako zatrudnjela u 55. godini.

Kada se bračni par obratio klinici u gradu Guntur, ljekari su isprva bili iznenađeni, ali su posle analiza dali zeleno svetlo za in vitro oplodnju jer Mangajama nije imala probleme sa krvnim pritiskom niti dijabetesom.

Takođe je nevjerovatno da je zatrudnjela u prvom krugu procedure, a trudnoću je nadgledalo čak 10 ljekara, koji su kontrolisali opšte zdravstveno stanje žene i ishranu, posebno pazeći na moguće srčane probleme.

- Jako sam srećna. Bog je uslišio naše molitve. Mi smo najsrećniji par na planeti, imamo svoju djecu – rekla je porodilja.

Ljekari ističu daje glavni razlog uspjeha izuzetno zdravlje Mangajame. Ona i njene ćerke su ipak zadržane na posmatranju, i pored toga što su zdrave i nije bilo komplikacija.

Ovaj slučaj pokrenuo je debatu među stručnjacima u Indiji. Neki tvrde da je tretman bio neodgovoran, kao i da je pitanje kako će i koliko dugo stariji par moći da brine o djeci,prenose Novosti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.