Golubovci: Otvorena Srednja mještovita škola za 750 učenika

Impresivan objekat na 5,5 hiljada kvadratnih metara

Golubovci: Otvorena Srednja mještovita škola za 750 učenika

Srednja mješovita škola za 750 učenika svečano je otvorena danas u Golubovicma.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da škola urađena po savremenim standardima.

“Djeca će imati priliku da se obrazuju za četvorogodišnje progame – opšti smjer gimnazije, ekonomski tehničar i poljoprivredni tehničar, kao i za trogodišnje programe – konobar, kuvar i frizer”, rekao je Šehović, prenijela je Mina.

On je objasnio da škola se prostire na 5,5 hiljada kvadratnih metara, da u njoj ima mjesta za 750 učenika i da je u njenom sklopu i sportska sala sa 480 sjedećih mjesta.

Šehović je rekao da će ove godine najvjerovatnije ove godine početi gradnja vrtića u Bloku 6 i najavio i gradnju vrtića na Zlatici, Tuškom putu, u Siti kvartu i još jedan vrtić na Starom aerodromu.

On je najavio i gradnju nove podgoričke gimnazije, ali i škole u Siti kvartu, na Zabjelu i Karabuškom polju.

Premijer Duško Marković rekao je da se radi o impresivnom objektu, koji će mladim generacijama obezbijediti najkvalitetnije obrazovanje.

On je saopštio da je škola u Golubovicma samo jedan od 150 objekata koje je Vlada u ovom mandatu otvorila ili rekonstruisala. Zahvalio je Direkciji javnih radova na profesionalnom odnosu prem aovom projektu.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.