„Bojana“ najbrža u zalivu Trašte
Foto: Luštica Bay I Dalibor Ševaljević

Održana prva regata za krstaše Luštica Bay Cup 2019

„Bojana“ najbrža u zalivu Trašte

Najbrža jedrilica na prethodno održanoj Luštica Bay Cup 2019 regati u zalivu Trašte je "Bojana" iz JK Mornar kojom je upravljao skiper Nebojša Dimitrijević.

Jedriličarska regata izuzetne ture - od marine Luštica Bay do ostrva Lastavica i nazad, bila je jedna od uzbudljivijih ruta za ovaj sport u bokokotorskom akvatorijumu i pružila nesumnjiv izazov jedriličarima.

U klasi ojedrenih barki jedrilica "Šajka" i skiper Miroslav Orlov osvojili su prvo a drugo mjesto skiper Branko Krstovic na jedrilici "Andamento Lento".

U klasi 4 Open pobjednik je skiper Miodrag Milić "Vega" član JK Delfin a drugi je skiper Mato Dabovic i jedrilica "Stella MARIS”.

Članovi JK Lahor, skiper Marijan Milošević I Nikša True zauzeli su prva dva mjesta u klasi Open 5 jedreći na plovilima "Amaya" I "Chita".

U klasi 6, Nikolai Sirnov I jedilica "Plus Minus" bili su prvi, a jedrilica UNA Forza i skiper Goran Moskov i Lustica Bay sailing team su odustali od takmičenja usljed nedostatka vjetra.

U klasi 8 "Bojana" je prva a na drugom mjestu je skiper Dejan Nikolić i jedrilica "Tanya".

Prva regata u klasi “krstaš” u  predivnom akvatorijumu zaliva Trašte i Rosa, Luštica Bay Cup 2019, održana je u organizaciji Luštica Bay i Jedriličarskog kluba “Delfin” (JK Delfin).

Dugogodišnja podrška Luštice Bay mladim jedriličarima JK Delfin, uz prepoznatljivost crnogorskog jedrenja i ideju da se Tivat još bolje pozicionira na međunarodnoj regatnoj sceni, doveli su do osmišljavanja regatnog polja u zalivu Trašte za “krstaše” na uzbudljivoj regati koja će postati tradicionalna.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.