Veganka tužila komšije zbog roštiljanja: Postavili su roštilj tamo da bih ja mogla da osjetim miris
ilustracija

Veganka tužila komšije zbog roštiljanja: Postavili su roštilj tamo da bih ja mogla da osjetim miris

Žena iz Zapadne Australije podnijela je tužbu protiv prvih komšija zbog roštiljanja, a čitav slučaj stigao je i do Vrhovnog suda.

Riječ je o Sili Karden iz Perta, koja tvrdi da aktivnosti njenih komšija - među kojima su roštiljanje, pušenje i bučna djeca - krše zakon.

Zbog toga je od nadležnih institucija tražila da ih spriječe u tome, prenosi BBC na srpskom.

Osim toga, tražila je i da susjedi smanje osvjetljenje u dvorištu, utišaju ljubimce i zamijene biljke u zajedničkoj bašti.

Ipak, sud je njene tvrdnje odbio zbog nedostatka dokaza, ističući da su "nerazumne".

Karden tvrdi da miris cigareta i roštilja predstavljaju napad na nju, navodi se u presudi Vrhovnog suda Zapadne Australije.

"Postavili su roštilj tamo da bih ja mogla da osjetim miris ribe, što se i desilo", izjavila je Karden, koja je veganka, za Najn njuz u ponedeljak.

"Ne mogu da uživam u dvorištu, ne mogu da izađem tamo", dodala je.

Čitav slučaj je pred Državni administrativni sud Zapadne Australije stigao na sud u februaru, kada je odbijen njen zahtjev da "djeca budu tiha kad se igraju napolju.

"Sud ne prihvata da roditelji time što dozvoljavaju djeci da se igraju u dvorištu predstavljaju smetnju", navodi se u presudi.

"To što rade znači da samo žive u tom dvorištu i domu kao porodica".

Iz suda su dodali da je "sporna porodica" prije saslušanja već udaljila roštilj u pokušaju da udovolje komšinici.

"Nisu dozvoljavali djeci da se noću igraju u dvorištu, koje uopšte koristili po mraku, a svijetlo nisu uključili mjesecima", navode iz suda.

Karden je u martu podnijela žalbu na tu presudu, pa je slučaj otišao pred Vrhovni sud Zapadne Australije, koji je žalbu odbio.

Iz Vrhovnog suda ističu da je njena žalba imala oko 400 stranica.

"Količina materijala koji je napravila sugeriše da je sve otišlo predaleko", izjavio je Piter Kvilan, sudija Vrhovnog suda.

Karden za medije navodi da neće odustati i da u planu ima dalje pravne akcije.

BBC News na srpskom

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.