Marković sa italijanskim glumcem Garkom:  Želimo da Crnu Goru oplemenimo filmskim sadržajima
Premijer ugostio poznatog glumca

Slavni glumac u višednevnoj radnoj posjeti našoj zemlji

Marković sa italijanskim glumcem Garkom: Želimo da Crnu Goru oplemenimo filmskim sadržajima

Osnivanje Savjeta za filmsku djelatnost kao i jačanje zakonodavstva i druge infrastrukture u oblasti filmske djelatnosti, daće Crnoj Gori novu šansu za razvoj i promociju, te valorizaciju naših nespornih potencijala, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa slavnim italijanskim glumcem Gabrijelom Garkom.

„Želimo da unaprijedimo filmsku djelatnost, da Crnu Goru oplemenimo filmskim sadržajima. Stoga nam je važno da ćete nam, kroz Vaše članstvo u Savjetu za filmsku djelatnost, iskustvo i imidž, pomoći u ostvarivanju ovih ciljeva“, kazao je premijer Marković i dodao da se nada intenziviranju saradnje sa italijanskim filmskim sektorom.

Predsjednik Vlade je posebno važnim ocijenio obezbjeđivanje dugoročnih izvora finansiranja kinematografije. Podsjetio je da su prvi put u istoriji naše kinematografije novi crnogorski filmovi bili dijelom zvaničnih selekcija svjetskih festivala u Montrealu, Kanu i Veneciji, a naši mladi reditelji dobitnici značajnih međunarodnih priznanja.

Duško Marković - Gabrijel Garko

Garko je zahvalio na ukazanom povjerenju i prilici da doprinosi razvoju crnogorske kinematografije.

Istakao je da je Crna Gora, zbog svojih prirodnih ljepota i postojanja mora i planina na malom prostoru, zanimljiva svima u kinematografiji, saopšteno je iz Vlade nakon susreta.

Sastanku je prisustvovao i ministar kulture Aleksandar Bogdanović koji je upoznao sagovornike sa projektima kroz koje Vlada želi da podstakne producente i koproducente da dođu u Crnu Goru i investiraju u ovaj sektor u Crnoj Gori.

Duško Marković - Gabrijel Garko

Garko boravi u višednevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori tokom koje će će mu biti predstavljeni kapaciteti naše države u filmskoj industriji, potencijali za inostrana snimanja i podsticajne mjere za inostrane producente.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.