Realizacija kapitalnih projekata u Mojkovcu: Što više odraditi prije zime
Sa sastanka

UJR trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura

Realizacija kapitalnih projekata u Mojkovcu: Što više odraditi prije zime

Realizacija kapitalnih projekata na teritoriji opštine Mojkovac u planiranoj je dinamici, uz neophodnost intenziviranja u pojedinim segmentima, kako bi građevinski radovi bili završeni u što je više mogućem obimu prije zimskog perioda, zaključeno je na jučerašnjem sastanku direktora Uprave javnih radova, Rešada Nuhodžića, predsjednika Opštine Mojkovac, Ranka Mišnića i direktora Skijališta Crne Gore, Miloša Popovića.

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje projekte u vrijednosti blizu 40 miliona eura.

Akcenat je stavljen na izgradnju novog ski centra Žarski na Bjelasici, kao najveći projekat na teritoriji opštine Mojkovac i jedan od značajanijih za turističku privredu cijele Crne Gore, u koji će Vlada u naredne tri godine investirati blizu 30 miliona eura.

Na ovom području u toku je, ističu iz Uprave, zahtjevan posao izgradnje pristupne saobraćajnice u dužini od oko 10 kilometara do lokacije na kojoj je predviđena bazna stanica.

Izgradnjaputapremaarskomfoto2

"Uprava javnih radova je nedavno završila izgradnju i asfaltiranje dijela puta od naselja Pržišta do Žarskog katuna, dok je na preostaloj dionici u toku probijanje trase i podizanje potpornih zidova.", saopšteno je.

Sagovornici su istakli zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izgradnje pješačkog mosta preko magistrale, koji će spojiti centar grada sa sportsko-rekreativnom zonom na bivšem jalovištu.

Pasarelafoto3

Vrijednost projekta, koji će biti realizovan u dvije faze, je oko dva miliona eura, a ugovoreni rok za završetak radova je, podsjećaju,  do početka naredne godine.

"U sportsko-rekreativnoj zoni u toku je i izgradnja pratećih sadržaja parkovskog tipa, u vrijednosti od 154 hiljade eura, koji, pored postojeće biciklističke i trim staze, predstavlja početak projektom zamišljene organizacije prostora od oko 18 hekatara.  Transfer stanica sa reciklažnim centrom, čija je izgradnja počela u junu, značajno će doprinijeti rješavanju pitanja zaštite životne sredine. Vlada će iz kapitalnog budžeta u ovaj projekat uložiti blizu dva miliona eura, a rok za završetak radova je početak 2021. godine.", saopšteno je iz Uprave.

UlicaporedgrobljauMojkovcufoto4

Nuhodžić, Mišnić i Popović su se osvrnuli i na projekte u cilju razvoja putne infrastrukture i unapređenja privrednog ambijenta Mojkovca.

Posebno su, kako se navodi, istaknuti izgradnja ulice pored groblja, koja je u završnoj fazi, kao i nedavno započeti radovi na saobraćajnicama u okviru Biznis zone. Ukupna vrijednost ovih projekata je oko milion eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.