Tivat: Ugašen požar na jahti, lakše povrijeđen vlasnik, poznati hirurg
Foto:Radio Tivat

U trenutku izbijanja požara na plovilu se nalazile tri osobe

Tivat: Ugašen požar na jahti, lakše povrijeđen vlasnik, poznati hirurg

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Tivat jutros su u 10 sati, uz asistenciju marinske Službe Porto Montenegra ugasili požar na jahti „Kohinoor“ koja je teško oštećena u požaru u akvatorijumu Porto Montenegra,javio je Radio Tivat.

U trenutku izbijanja požara na jahti su bile tri osobe, vlasnik plovila Mihajlo Vukas (80), koji je zadobio lakše opekotine, njegova supruga Mirjana (83) i njihov prijatelj. Vukasu je pomoć pružila tivatska Služba hitne pomoći nakon čega je upućen na kućno liječene dok je dvoje njegovih saputnika prošlo bez ozljeda, prenosi Radio Tivat.

Prema nezvaničnim informacijama tokom plovidbe jahte koja je na stalnom vezu u gradskoj lučici Kalimanj, iz motora je počeo da izbija dim, a plamen je ubrzo zahvatio instalacije.

Vukas koji je inače poznati hirurg koji je trenutno u penziji živi u Geteborgu istražnim organima je rekao da je u pitanju kvar na instalacijama zbog čega je jahta nedavno i bila na remontu.

jahtaizg1

U trenutku izbijanja požara deset metara duga jahta „Kohinoor“ plovila je ispred marine Porto Porto Montenegro ka gradskoj lučici Kalimanj.

Kako je objavila Služba zaštite i spasavanja je na intervenciji je angažovan vatrogasnim brod ‘Jovana’ i brzi gumenjaci te kompletna služba sa 7 vozila.

"Procedura gašenja se odvijala sa vatrogasnog broda „Jovana“ i gumenjaka a istovremeno je brod dovučen do obale na sigurnom vezu po unaprijed predviđenoj lokaciji za tu namjenu gdje su čekala operativna vozila SZS Tivat i izvršila lokalizaciju požara.Požar je stavljen pod kontrolu oko 10 časova a vatrogasci u ovom momentu 11:44 časova još na terenu zbog mogućnosti pojave skrivenih požara. Na ovoj intervenciji opekotine 1. stepena zadobio je član posade broda kojeg su operativni radnici Porto Montenegra brzo evakuisali sa broda i doveli do obale gdje je čekala ekipa Hitne pomoći Tivat koja ga je dalje zbrinula”, objavila je Služba zaštite.

vatr2

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.