Priština: Rođena još jedna beba sa dva pola
ilustracija

Izuzetno rijetka pojava

Priština: Rođena još jedna beba sa dva pola

Ljekari Odjeljenja za ginekologiju prištinske klinike suočili su se ovih dana sa izuzetno rijetkom pojavom, rođenjem bebe sa dva pola.

Beba je po rođenju pebačena na Odeljenje neonatologije, gdje je podvrgnuta neophodnim ljekarskim pregledima s obzirom na to da, kako se navodi, ovakve pojave u Prištini do sada nisu zabilježene, javio je prištinski portal Front onlajn a prenio Tanjug.

Međutim, direktor Neonatologije, Dževdet Gojnovci, kaže da se slučaj dvopolne bebe liječi na toj klinici i da je ovo druga beba rođena sa ovakvim genetskim promjenama. Prema njegovim riječima, riječ je o slučaju koji se u medicini tretira kao sindrom hiperplazije nadbubrežne žlijezde.

Pošto je beba prijevremeno rođena, primljena je na intenzivnu njegu Klinike za neonatologiju. Novorođenče je staro 32 nedelje i teži svega 995 grama. U toku su analize i konsultacije sa raznim specijalistima klinike.

Doktor Dževdet Gojnovci je rekao za prištinski Zeri da ukoliko se dijagnoza potvrdi ona je izlječiva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.