Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatne američke investicije
Foto:Vlada CG

Marković sa kongresmenima

Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatne američke investicije

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i delegacija Kongresa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), koju je predvodio predsjednik senatskog Odbora za pravosuđe Lindzi Grem, saglasili su se da je crnogorsko-američko partnerstvo važno za dalji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore, te da ono predstavlja potporu stabilnosti i evropskoj perspektivi regiona.

„Naše partnerstvo dodatno smo učvrstili savezništvom u NATO za šta je ključna bila podrška Kongresa SAD. Ne zaboravljamo ni podršku nedavno preminulog senatora Džona Mekejna koji je bio uz nas kada nam je bilo najpotrebnije“ – rekao je premijer Duško Marković tokom radnog radnog ručka sa delegacijom Kongresa.

Duško Marković i delegacija Kongresa SAD

Premijer je, kako je saopštila Vladina Služba za odnose sa javnošću, delegaciju informisao o svim aspektima demokratskog i ekonomskog razvoja koji Crna Gora bilježi u kontinuitetu, a naročito posljednjih godina. 

Marković se zahvalio na stalnoj podršci Vašingtona i razumijevanju naših prioriteta, rekavši da bez te podrške Crna Gora ne bi bila tamo gdje je danas, te da Crna Gora posebno cijeni saradnju i pomoć na jačanju vladavine prava i naših institucija.

„Bez jakih i nezavisnih institucija ne može biti prosperiteta.“ – ocijenio je predsjednik Vlade.

Duško Marković i delegacija Kongresa SAD

Tokom sastanka je ocijenjeno da je Crna Gora kao politički i ekonomski stabilno društvo potpuno spremna za dodatno prisustvo američkih investicija, naročito u oblastima turizma, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.