Pronađeno beživotno tijelo poznate skijašice
Blanka Fernandes Očoa

Tragičan kraj

Pronađeno beživotno tijelo poznate skijašice

Beživotno tijelo Blanke Fernandes Očoe, osvajačice bronzane medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. godine, pronađeno je u srijedu u gori sjeverno od Madrida saopštila je policija, a uzrok smrti 56-godišnje bivše španske skijaške reprezentativke zasad je nepoznat.

Od 24. augusta, kada je njen nestanak prijavila porodica, trajala je potraga u šumovitom dijelu, u području visokom oko 1.900 metara. U potrazi su sudjelovali psi tragači, dronovi te brojni policajci i volonteri.

Ubrzo nakon početka istrage pronađen je njen automobil sa ličnim stvarima, no nije bilo znakova nasilja. Sestra bivše skijašice izjavila je u utorak kako je znala boraviti sama u gorskim predjelima te da je vjerojatno doživjela nezgodu.

Tijelo je pronašao jedan pripadnik Civilne garde izvan službe, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi. Policija je proteklih dana poručila da ne isključuje niti jednu pretpostavku.

Fernandes Oćoa je jedina španska skijašica koja je uspjela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama, prenosi Radiosarajevo.ba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.