U Podgorici i Kotoru uhapšeno 14 lica, otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane
Ilustracija

Sprječavanje ulične prodaje droga

U Podgorici i Kotoru uhapšeno 14 lica, otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane

Službenici Uprave policije su u Podgorici i Kotoru u proteklom mjesecu, preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, suzbijanju i sprječavanju tzv. ulične prodaje opojnih droga, lišili slobode ukupno 14 lica. Na području Podgorice otkrivena je laboratorija namjenjena za proizvodnju marihuane.

"Policija u Podgorici je lišila slobode 10 lica zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga od kojih se jedno lice sumnjiči i za krivično djelo falsifikovanje i jedno lice za krivično djelo nedozoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Ukupno je pronađeno i oduzeto 45 pvc pakovanja sa sadržajem opojne droge marihuana težine preko 13 kilograma, oko 30 grama opojne droge kokain i 31 pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge heroin ukupne težine oko 17 grama. Sumnja se da je pronađena opojna droga bila namijenjena daljem stavljanjem u tzv. ulični promet",navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pretresom stana koji koristi Đ.P. (37) policijski službenici su pronašli laboratoriju namijenjenu za proizvodnju opojne droge marihuana.

"Policija je tom prilikom pronašla i oduzela 15 posuda sa stabljikom marihuane, paket u kojem se nalazila marihuana, kao i više predmeta za koje se sumnja da su korišćeni za proizvodnju ovog narkotika. Osim toga kod ovog lica je pronađen i okvir i 13 komada municije", saopšteno je.

Đ.P. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašećna proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, kako je saopšteno policija je u Kotoru lišila slobode četiri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici su u Kotoru kontrolama i pretresima kod četiri lica pronašli i oduzeli oko 47 grama heroina, 25 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.