Prevrnuo se autobus sa turistima, šestoro mrtvih
Foto:Tanjug/AP

Novi Zeland

Prevrnuo se autobus sa turistima, šestoro mrtvih

Najmanje šest osoba je danas poginulo kada se autobus sa turistima iz Kine prevrnuo na putu na Novom Zelandu. Nesreća se dogodila sjeverno od grada Rotorua, popularnog među turistima.

Diplomata kineske ambasade na Novom Zelandu Liang Ži izjavio je agenciji AP da su u autobusu bili vozač, vodič i 23 turista, većinom iz provincije Sičuan.

Prema informacijama kojima raspolažu u ambasadi, šest turista je poginulo, a ima i povrijeđenih, prenio je Tanjug.

Lokalna policija, međutim, još nije potvrdila broj žrtava.

Hitna pomoć je objavila da se nesreća dogodila u 11.20 sati po lokalnom vremenu po lošim vremenskim uslovima. Angažovano je pet ambulantnih kola i pet helikoptera.

Šest povrijeđenih osoba je prebačeno u bolnicu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.