Hadžibegić: Optimizmom i novom energijom pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat
Foto: PR Centar

Hadžibegić: Optimizmom i novom energijom pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat

Fudbalska reprezentacija Crne Gore će, u prijateljskoj utakmici sa Mađarskom, pokušati da vrati samopouzdanje i pokaže novu energiju, kao i da ostvari dobar rezultat.

To je saopšteno na pres konferenciji Fudbalske reprezentacije Crne Gore povodom prijateljske utakmice Crna Gora Mađarska, koja će biti odigrana sjutra veče u Podgorici.

Crnogorski fudbalski reprezentativac, Marko Janković, kazao je da već nekoliko dana rade sa novim selektorom.

„Upoznajemo se iz dana u dan. Prvi utisci sa naše strane su pozitivni, a isto tako se nadam da je selektor zadovoljan sa nama. Svaki selektor donese nešto novo. Neka nova energija, novi zahtjevi, tako da iz dana u dan polako usvajamo to što se traži od nas. Tome služi i ova prijateljska utakmica, da selektor bolje upozna igrače i da vidi sa kim radi. Samim tim svi počinjemo od nule, svi moramo da se dokazujemo, što smo počeli od prvog dana okupljanja“, rekao je Janković, prenosi PR Centar.

On je kazao da je motiv više raditi sa selektorom koji je bio izvanredan fudbaler, i koji je bio u ozbiljnim ekipama.

„Siguran sam da svi to tako gledaju, da nema nekog pritiska koji može da vodi u tremu“, istakao je Janković.

On je rekao da je utakmica sa Mađarskom prijateljska, navodeći da će svakako pokušati da rezultatski budu zadovoljni, „da vratimo samopouzdanje pošto posljednje dvije utakmice smo sigurno mogli više, i da polako krenemo da se vraćamo u pobjednički niz“.

„Može uvijek i da se izgubi i da se igra neriješeno, ali da ispoštujemo neke zahtjeve koje trener traži od nas i da pokušamo da pobjeđujemo i da svaka ekipa protiv koje igramo zna da smo došli da pobijedimo“, rekao je Janković.

On je kazao da im je zbog samopouzdanja važno da pobjede u utamici protiv Mađarske.

„Sigurno da ćemo pokušati da izbalansiramo i da igramo fudbal koji treba u narednom periodu da bude prepoznatljiv, da nas krasi, a da pored toga ostvarimo dobar rezultat. Tako da mislim da će se naša igra zasnivati na tome da pokažemo neke nove zamisli i neku novu energiju, a da uz to ostvarimo dobar rezultat“, istakao je Janković.

Selektor Fudbalske reprezentacije Crne Gore, Faruk Hadžibegić, rekao je da je vrlo zadovoljan sa igračima, kao i da je optimističan.

„Neću ja sad napraviti neku revoluciju, nisam bolji selektor od ostalih, niti sam slabiji. Radim svoj posao kao svi ostali. Poraz i pobjeda su sastavni dio igre. Nama se desila jedna situacija koju moramo prihvatiti, u tišini je analizirati, ali gledati šta možemo napraviti za dalje. Jer ako budemo stalno razmišljali kako i zbog čega smo peti, nećemo nikad ništa napraviti. Okrenuti stranicu i idemo dalje, to je što imamo. Sa te strane, to je taj optimizam, sad, šta će biti protiv Mađarske, vidjećemo“, rekao je Hadžibegić.

On je kazao da su mu igrači koje je pozvao prvi put, „dali dobar utisak želje da se nešto napravi“.

„Svjesni su situacije na tabeli. Sa druge strane, znam da žele da se pokažu kad je novi selektor došao. Nema to veze novi selektor ili stari, bitno je da napravimo kult, a tu vas medije trebamo, jer ste vi sastavni dio i našeg posla, da kult reprezentacije bude nediskutabilan. Neka postoji kult reprezentacije koji po meni još uvijek ima prostora da se podigne, i mislim da će to biti veliki iskorak“, istakao je Hadžibegić.

On je podsjetio da Crna Gora ima igrače koji igraju po evropskim klubovima.

„Sad to trebamo sklopiti oko nekog projekta, i oko tog grba, da igramo fudbal da bismo ga pobijedili, a može se desiti da napravimo izvanrednu utakmicu, pa da ne pobijedimo, jer ima i protivnik kvalitete i to treba uzeti u analizu“, kazao je Hadžibegić.

On je podsjetio da je mađarska reprezentacija jedina koja je pobijedila Hrvate, koji su danas drugi na svijetu.

„Oni će sigurno pokušati da iskoriste našu psihološku situaciju, ako tako mogu da je nazovem moranja pobjede, da izađemo iz jedne situacije i da krenemo dalje, da nam naprave neku zamku i da nas dovedu u još težu situaciju i još u veći pritisak. Moram naći soluciju da taj pritisak ne postoji nigdje. Siguran sam da će igrači odgovoriti maksimalno. Optimizam i i motivacija su mi bez sumnje“, rekao je Hadžibegić.

On je kazao da Stefan Savić neće igrati utakmicu protiv Mađarske.

„Ima lakšu povredu i doktorski tim se bavi sa tim da ga osposobi za sljedeću utakmicu. Optimisti smo. Drago mi je da je sa nama, jer je kao ličnost i igrač vrlo važan u našoj grupi. Imamo još par igrača koji su se od juče žalili na povrede, kao što su Marko Vešović i Marko Bakić. Vidjećemo kasnije na treningu da li će biti svi u grupi“, naveo je Hadžibeigić.

On je kazao da na povrede gleda kao na sastavni dio posla i igre.

„Ne možemo iskontrolisati ko će dobiti crveni i žuti karton, ko može imati povredu. Moramo naći drugu soluciju. Ne žalim se. I drugi igrači su spremni. Na kraju krajeva, ne možeo svi igrati u Atletiko Madridu i Barseloni. Ima nas i po drugim klubovima ali isto imamo vrijednosti“, rekao je Hadžibegić.

Na pitanje da li je odredio startnih 11 igrača za sjutrašnju utakmicu, Hadžibegić je rekao da nije zbog povreda igrača, navodeći da će danas znati na treningu.

„Idemo sa najboljih 11 koji su na raspolaganju i na pobjedu“, istakao je Hadžibegić.

On smatra da kult crnogorske reprezentacije treba da bude stavljen na nivo da sa kim god igra, da nema razmišljanja o protivniku.

„Trebamo respektovati protivnika, ali igrati maksimalno sa našim mogućnostima“, rekao je Hadžibegić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.