BP: Vatra progutala štalu u Goricama, gorio automobil u užem dijelu grada, garaža u Ravnoj Rijeci...
Foto:Screenshot

Pune ruke posla za vatrogasce

BP: Vatra progutala štalu u Goricama, gorio automobil u užem dijelu grada, garaža u Ravnoj Rijeci...

U požaru, koji je jutros oko 2:30h izbio u selu Gorice oko 45 km udaljenom od Bijelog Polja u potpunosti je izgorjela štala vlasnika Mihajla Varagića.

Kako je Kodexu rečeno u opštinskoj Službi zaštite i spašavanja jedno specijalno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca je upućeno na lice mjesta.

"Požar je ugašen jutros u 9 sati. Štala je je izgorjela ali smo uspjeli da spriječimo da se požar proširi na obližnje kuće i pomoćne objekte", kazao je za Kodex komandir Službe Milonja Rakonjac.

Prema riječima mještana u štali koju je uništila vatra bilo je skladišteno oko 800 bala sijena, procijenjene vrijednosti od oko 1.500 eura i nešto drvne građe.

Na licu mjesta su službenici CB Bijelo Polje.

Vatrogasci su u istom selu intervenisali i u ponedeljak kada je vatra zahvatila veću površinu četinarske šume.

"Požar je prijavljen 20 minuta prije 15 časova i teška akcija gašenja je trajala do 22.30 h. I tada smo uspjeli da spriječimo širenje požara na obližnje dvije kuće", kazao je za naš portal Rakonjac.

Pune ruke posla tokom vikenda

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su tokom vikenda intervenisali i u gradskom području kada je u ulici Radomira Medojevića požar izbio u garaži.

"Vatra je zahvatila automobil vlasnika Amera Batilovića. Blagovremenom reakcijom lokalizovali smo požar, automobil je oštećen u prednjem dijelu a spriječili smo širenja na okolna vozila i oštećenje objekta.", saopšteno je Kodexu.

Požar je  u subotu zabilježen i u mjestu Ravna Rijeka.

Kako nam je rečeno, izgorjela je garaža vlasnika Dragana Sošića sa kompletnim inventarom. Brzom intrevencijom, spriječeno je širenje na dalje porstorije. Na svu sreću, tokom svih pomenutih intervencija povrijeđenih nije bilo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.