Septembar donosi veliku promjenu: Novi početak za sve znake
Ilustracija

Septembar donosi veliku promjenu: Novi početak za sve znake

Zvanično - ljeto nam je na izmaku. Možete reći da je bilo šućmurasto, neodlučno - sunce je čas pržilo kao da ima namjeru da od nas napravi ugarke, a čas nam se temperatura spuštala na jesenjih 15 stepeni i kišica koja je veselo pokušavala da nas poplavi.

Ali ljeto je ipak ljeto i onaj topli osjećaj u srcu koji donosi, more, uživanciju i opuštanje – sada polako počinjemo da pakujemo u sjećanja i spremamo se za novo godišnje doba: more stop. Ajvar napred.

A na početku septembra – čak pet planeta se zdudalo u znak Djevice. Tu su uspjeli da se naguraju Merkur, Sunce, Mars, Venera i Mjesec – svidjelo nam se ili ne svidjelo, naglašeni „radni“ znak Djevice govori o tome da moramo realnosti pogledati u oči. Vrijeme je za poslove, za zimnicu, za školu, dosta smo plandovali (kako se može dosta plandovati nije mi jasno?) a sada je vrijeme za rad, za praktičnost, za organizovanost, za efikasnost, za vođenje računa o zdravlju. U principu – vrijeme je za sve ono što baš i ne volimo.

U znaku Strijelca se nalazi Jupiter, Saturn i Pluton se još uvijek retrogradno mrljave u znaku Jarca, Neptun je takođe retrogradan u znaku Riba i naravno – Uran, koji je -O čuda! isto retrogradan u Biku.

Planete iz Djevice su u trigonskom aspektu sa Uranom i Saturnom, u kvadratnom sa Jupiterom i opozitnom sa Neptunom. I šta sad to treba da znači? Pa, znači da ćemo očekivanja i iluzije morati da svedemo na neku realnu mjeru i da se prihvatimo posla. Ti naši pokušaji da se opasuljimo i da uhvatimo radni modus funkcionisaće promjenljivo sve do 14. septembra kada imamo prvo bitnije planetarno dešavanje a to je pun Mjesec u znaku Riba. Pošto nam pun Mjesec uvijek označava kulminaciju pa onda presjek i završetak, znajte – do tog datuma još uvijek ćemo „lelujati“, pokušavati da se sastavimo, biti čas u plus čas u minus fazi, još uvijek će to ljeto biti prisutno u nama, ali od tog trenutka bez obzira što jesen još uvijek nije počela – mi smo zakoračili u nju.

Istog tog dana i Merkur i Venera zajedničkim snagama prelaze u znak Vage. Tu će oni koji su ulagali u posao, zdravlje, emocije – početi da ubiru prve prave rezultate.

Još jedan pokazatelj da stvari počinju da kreću unaprijed jeste direktno kretanje Saturna koje počinje 18. septembra. Ovo će mnogi osjetiti kao olakšanje – do sada ste funkcionisali tako kao da pokušavate da vozite pod ručnom kočnicom – sve je išlo na mišiće i teško i maksimalno komplikovano. Od ovog datuma ta kočnica počinje da popušta, ograde, blokade i barikade se sklanjaju i vrijeme je da krenemo napred. Od toga šta smo i koliko uložili u vrijeme retrogradnosti ove planete (u prethodna četiri i po mjeseca) – zavisiće i kakve će naše nagrade biti.

23. septembra Sunce prelazi u znak Vage. Eto nama jeseni, svidjelo nam se to ili baš i ne. Drage Vage, vladavina vašeg znaka počinje – budite ljubazne kao što ste lijepe pa gledajte da nam donesete više dobrih okolnosti i situacija a manje problema i teškoća.

U noći između 28. i 29. septembra imamo mlad Mjesec u znaku Vage. Novi početak. Pa baš lijepo. Jeste da će taj novi početak biti malo komplikovan (pa zar ste zaista sumnjali da neće biti baš tako?) jer sve planete iz Vage prave kvadratni aspekt (borba, savladavanje prepreka) sa Saturnom i Plutonom – ali to je ipak NOVI početak za sve nas. Sam ulazak u jesen ne miriše baš toliko loše i obećava da nam se ipak mogu izdešavati i pokrenuti značajne situacije – pa onda neka nam je sa srećom!

b92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.