Crna Gora poražena od Novog Zelanda
Foto:FIBA

SP u Kini

Crna Gora poražena od Novog Zelanda

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Nanđingu od Novog Zelanda 93:83 (31:26, 22:22, 13:21 i 27:18), u utakmici drugog kola F grupe Svjetskog prvenstva u Kini.

To je drugi poraz crnogorskih košarkaša na šampionatu, nakon što su u i u debitantskom meču izgubuil i i od Grčke 85:60.

Novi Zeland, koji je u prvom kolu poražen od Brazila 102:94, tokom cijelog meča bio je u vođstvu, koje je više puta bilo dvocifreno.

Crnogorski košarkaši samo dva puta imali su prednost, u šestom nakon trojke Bojana Dubljevića (19:16) i početkom posljednje četvrtine, nakon velikog preokreta, poenima Petra Popovića (67:66).

Novi Zeland je, nakon serije od 7:0, u 16. poveo 43:36, dok je u 24. minutu razlika iznosila 11 poena (59:48).

Uslijedila je bolja igra crnogorskih košarkaša koji su do finiša treće četvrtine zaostatak smanjili na poen (66:65) i koševima Popovića, poslije dužeg vremena, ponovo došli do vođstva (67:66).

Sa tri uzastopne trojke Novi Zeland je napravio preokret, ubrzo došao do dvocifrene prednosti (81:71) i praktično sredinom posljednje četvrtine riješio sve dileme. Razlika je u finišu iznosila i 12 poena.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji najbolji je bio Kori Vebster sa 25, dok je Isak Fotu dodao 20 poena.

U crnogorskoj selekciji najbolji je bio Nikola Ivanović sa 18, Nikola Vučević je postigao 15, a po 13 poena Bojan Dubljević i Petar Popović.

Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.