Uginula riba pronađena na obali Lima u Bijelom Polju, Opština traži kazne za odgovorne
Foto:Vijesti iz Bijelog Polja

Novi ekološki incident

Uginula riba pronađena na obali Lima u Bijelom Polju, Opština traži kazne za odgovorne

Jutros je u Bijelom Polju zabilježen ekološki incident kada su na dvije lokacije na toku Lima sportski ribolovci pronašli veću količinu uginule ribe. Uginula riba zatečena je od Industrijske zone nizvodno.

Tim povodom Sekretarijat za inspekcijske poslove u saradnji sa Komunalnom policijom Opštine Bijelo Polje, preduzeo je mjere inspekcijskog i komunalnog nadzora.

"Najprije je po prijavi, poljoprivredni inspektor odmah izašao na teren i uzeo uzorke ribe, koju je  poslao na analizu u Podgoricu. Zatim je Komunalna policija nakon izlaska na teren obavijestila nadležne državne organe.  Državni inspektor za vode je uzeo uzorke tečnosti iz cijevi koja se nalazi u neposrednoj blizini mjesta na kojem su pronađene uginule ribe.Kako se sve dalje radnje nalaze u rukama nadležnih državnih organa, mi očekujemo precizne informacije o razlogu izlivanja tečnosti u Lim i uginuća ribe, kao i procesuiranja slučaja te pokretanje krivične odgovornosti protiv jednog ili više NN lica zbog sumnje da su napravili tezak ekološki incident. ", saopšteno je iz Opštine Bijelo Polje

Opština Bijelo Polje i pored problema sa kojim se suočava na polju zaštite životne sredine je, kako su dodali, u potpunosti posvećena visokom nivou zaštite i očuvanju bogate biološke raznolikosti.

"Samim tim i pregovore za pristupanje Crne Gore sa Evropskom unijom vidimo kao dobru priliku za unapređenje zaštite životne sredine kao neophodnog preduslova za sprovođenje principa i standarda održivog razvoja.", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.