Počelo ovogodišnje izdanje “Sea Dance” festivala
Bogdanović, foto: MKU

Na plaži Buljarica

Počelo ovogodišnje izdanje “Sea Dance” festivala

Na plaži Buljarica sinoć je počelo ovogodišnje izdanje festivala “Sea Dance”, koji će trajati tri dana, a čiju je organizaciju ovog puta podržalo i Ministarstvo kulture.

kako su naveli iz Ministarstva kulture, uoči početka programa, festival su obišli ministar kulture Aleksandar Bogdanović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević i osnivač EXITA i festivala “Sea Dance” Dušan Kovačević .

Bogdanović izrazio je zadovoljstvo time što se Ministarstvo kulture ove godine aktivno uključilo u organizaciju festivala - pa je, uz ostalo, zajedno sa UNDP, uspostavilo segment namijenjen mladim crnogorskim DJ-evima.

“Ministarstvo kulture ove se godine aktivno uključilo i u samu organizaciju, a rezultat toga je činjenica da će na ovogodišnjem “Sea Dance”-u nastupiti 12 mladih crnogorskih DJ-eva, da ćemo ovdje predstaviti i dostignuća crnogorske kinematografije, što daje posebnu dimenziju i samom festivalu. Drago mi je što možemo reći i kako je iza nas uspješno ljeto, tokom kojeg smo imali niz manifestacija kulture u svim djelovima države, a kojima je naše ministarstvo pružilo posebnu podršku. Pomenuću i da je ta podrška ove godine bila još izdašnija u odnosu na prethodne - čime smo jasno poručili da je država posvećen partner brojnim radnicima i entuzijastima koji djeluju u cilju unaprijeđenja umjetnosti i kulturne ponude u svojim lokalnim sredinama. Jednako - raduje i činjenica da je ovo bilo ljeto sa rekordnim brojem festivala i sličnih manifestacija, a kruna tog programa upravo je ovaj događaj” - naglasio je Ministar.

Ovogodišnje izdanje festivala otvorili su lideri svjetske elektronske scene Swen Vath i Richie Hawtin, sa kojima je došla i produkcija čuvene Exitove Dance Arene, koja je proglašena za najbolju u svijetu elektronske muzike.

U naredna dva dana na festivalu će nastupiti poznate regionalne i svjetske zvijezde, među kojima i svjetski poznat David Guetta.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.