Policija u tri grada oduzela oružje, municiju, ručnu bombu, drogu...
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Policija u tri grada oduzela oružje, municiju, ručnu bombu, drogu...

Službenici Uprave policije su na teritoriji Nikšića, Berana i Kolašina pronašli i oduzeli više komada oružja, municiju, ručnu bombu, opojnu drogu i druge predmete.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, dva lica su lišena slobode dok je protiv jednog podnijeta krivična prijava.

"Naime, službenici policije u Nikšić su kontrolisali vozilo kojim je upravljao R.N. (40) iz Nikšića i tom prilikom pronašli i oduzeli četiri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 30 grama kao i dva tzv. džointa. Istog dana, policijski službenici su, po prethodno pribavljenom nalogu nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres stana koji koristi ovo lice, a kojom prilikom su pronašli i oduzeli: automatsku pušku M70 sa okvirom, 87 komada municije različite vrste i kalibra, tromblonski dodatak za pušku, ručnu bombu, 30 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuna, tzv. džoint  i vagu za precizno mjerenje", naveli su iz UP-a.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se R.N. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Nadalje, policijski službenici u Beranama su, po prethodno privbavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres kuće koju koristi bezbjednsno interesantno lice M.R. (38) iz Berana. Policijski službenici su pretresom pronašli i oduzeli automatsku pušku i okvir u kojem se nalazilo 30 komada municije kalibra 7,62mm. O događaju je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se M.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon privoda nadležni tužilac je za M.R. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudiji za istragu", saopšteno je iz UP-a.

Navodeći da je kolašinska policija je, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršila pretres prostorija koje koristi R.V. (67) iz Kolašina.

"Pretresom su pronađene i oduzete dvije puške, od kojih je jedna lovačka a druga marke M48, i osam patrona municije. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Protiv R.V. podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljneo držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju UP-a.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.