Njemački Bundestag daje podršku Skupštini Crne Gore
Sa sastanka

Njemački Bundestag daje podršku Skupštini Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas dr Katju Lajkert zamjenicu predsjednika poslaničkog kluba Hrišćansko demokratske unije/Hrišćansko socijalne unije (CDU/CSU) u njemačkom parlamentu sa saradnicima.

Brajović je naglasio interes Crne Gore da stalno unaprjeđuje prijateljske odnose i saradnju sa Saveznom Republikom Njemačkom, pri čemu se posebno osvrnuo na važnost snaženja ekonomskih odnosa.

S tim u vezi istakao je značaj održavanja postojeće dobre dinamike političkog dijaloga na najvišem nivou, kao i činjenicu da intenziviranje parlamentarne saradnje podsticajno djeluje na snaženje sveukupnih odnosa između dvije države.

Tokom razgovora predsjednik Skupštine Crne Gore upoznao je sagovornicu sa prilikama na unutrašnjem društveno-političkom planu, aktuelnom situacijom u regionu, i posebno sa radom Skupštine.

"Akcentujući uvjerenje da će sve parlamentarne partije pokazati neophodan stepen odgovornosti prema građanima ukazao je na značaj rada skupštinskog tijela za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. U tom kontekstu podsjetio je na inicijativnost vladajuće koalicije i spremnost da bez uslovljavanja radi na unaprjeđenju izbornog ambijenta i jačanju povjerenja građana u izborni proces", navodi se u saopštenju Skupštine.

 Zamjenica predsjednika poslaničkog kluba CDU/CSU u Bundestagu, Lajkert, informišući da je u poslaničkom klubu  nadležna za evropska pitanja, ukazala je da je fokus njenog rada region Zapadnog Balkana. Saglasivši se sa ocjenom Brajovića da su konsolidacija Evropske unije i proširenje dva komplementarna procesa, naglasila je da oni snažno podržavaju proširenje Evropske unije, posebno na države koje reflektuju stabilnost kao što je to slučaj sa Crnom Gorom. Poslanica Lajkert je potvrdila podršku Bundestaga Skupštini Crne Gore ističući da Crna Gora u Njemačkoj ima jakog saveznika.

Govoreći da je Crna Gora značajan partner izrazila je interesovanje za dalje jačanje bilateralne saradnje posebno u oblasti energetike.

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i predsjednik KAS-a za Srbiju i Crnu Goru Norbert Bekman Dirkes, naglašen je značaj snažnije afirmacije politike proširenja Evropske unije uz puno poštovanje prinicipa regate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.