Podgorica, Nikšić, Bar: Procesuirano 21 lice, rasvijetljeno 40 krivičnih djela
ilustracija

Krali novac, garderobu, medikamente, vozila, pljačkali turiste...

Podgorica, Nikšić, Bar: Procesuirano 21 lice, rasvijetljeno 40 krivičnih djela

Službenici Uprave policije su u Podgorici, Nikšiću i Baru rasvijetlili ukupno 40 krivična djela počinjenih u prethodnom periodu i tom prilikom nadležnim tužilaštvima procesuirali 21 osumnjičeno lice.

Podgorička policija je rasvijetlila deset krivičnih djela iz imovinskog kriminaliteta i jedno krivično djelo falsifiikovanje.

"Zbog ovih krivičnih djela lišeno je slobode devet lica starosti od 15 do 57 godina. Rasvijetljeno je pet teških krađa, tri krađe i dvije teške krađa u pokušaj. Vršenjem ovih krivičnih djela osumnjičena lica su otuđivala novac, medikamente, garderobu, sat i telefon. Osim toga, poilcija u Podgorici je lišila slobode lice osumnjičeno za KD falsifikovanje. Sumnja se da je osumnjičeni ovo krivično djelo počinio na način što je na svom kombi vozilu imao registarske oznake drugog vozila.", saopštila je Uprava policije.

Policija u Nikšiću je u prethodnom periodu, kako se navodi, rasvijetlila 17 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i procesuirala  devet osumnjičenih  lica.

"Slobode su lišena četiri lica, protiv četiri lica su podnijete krivične prijava dok se za jednim licem intenzivno traga. Osumnjičena lica su starosti od 17 do 43 godine. Jedno lice je osumnjičeno da je počinilo tešku krađu u pokušaju na štetu Doma zdravlja u Nikšiću i njemu je odeđen pritvor u Istražnom zatvoru UIKS-a. On je od strane policijskih službenika zatečen u vršenju krivičnog djela i lišen je slobode na licu mjesta. Nadalje, osam lica starosti od 17 do 37 godina je osumnjičeno da je počinilo 16 krivičnih djela na području Nikšića. Vršenjem ovih krivičnih djela osumnjičena lica su otuđivala vozila, novac, tehničke uređaje, motornu testeru bicikla, lične stvari, bakarne kablove i druge predmete. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen vlasnicima.", stoji u policijskom saopštenju.

Nadalje, policija u Baru je lišila slobode N.Š. (19) i B.A. (17) iz Republike Srbije, zbog sumnje da su u julu i avgustu počinili 11 krivičnih djela teška krađa.

"Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru, na plažama koristeći nepažnju oštećenih lica, otuđivali torbe sa novcem i ličnim stvarima. Dio otuđenih stvari je pronađen i biće vraćen vlasnicima. Osim toga, krivična prijava zbog KD prikrivanje podnijeta je protiv A.G. (36) iz Bara. On je, sumnja se, od ova dva osumnjičena lica otkupljivao stvari i predmete za koje je znao ili je morao da zna da potiču iz krivičnih djela.", zaključuju iz UP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.