BG: Majci određen pritvor, bebu rodila sama u stanu pa ubacila u kontejner?
ilustracija

BG: Majci određen pritvor, bebu rodila sama u stanu pa ubacila u kontejner?

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Žarkovčanki G. M. (33) osumnjičenoj da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu.

 Ona je prethodno na saslušanju u tužilaštvu priznala da je bebu ostavila i iznijela svoje razloge za takav postupak, a vještačenja koja treba da uslijede pokazaće da li je i koliko bila svjesna svojih postupaka.

Sudija za prethodni postupak je donio rješenje kojim je prema G. M. odredio pritvor zbog uznemirenja javnosti, rekla je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Na ovo rješenje odbrana ima pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanpretresnom vijeću suda. 

Osumnjičenoj G. M. se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u pokušaju djeteta (član 114. stav 9) za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za djelo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Tokom istrage koja treba da uslijedi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko vještačenje kao i vještačenja koje treba da utvrde kada je dijete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji...

Kako se sumnja, G. M. je dijete rodila u stanu bez ljekarske pomoći, a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smještena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.