Lake vježbe za otečene noge
Foto: Ilustracija

Lake vježbe za otečene noge

Kada naiđu tropske vreline i najzdravijima otiču noge. Međutim, za to ima lijeka, poručuju stručnjaci, navodeći nekoliko jednostavnih i relaksirajućih vježbi.

Da bi otoci nestali treba da uspostavite bolju cirkulaciju. Za tu svrhu poređajte knjige u visinu do 15 cm, sjedite na stolicu, pa na knjige stavite noge razmaknute desetak centimetara. Noge tresite nekoliko sekundi, a zatim se opustite i ostanite u sjedećem položaju još nekoliko minuta.

Važno je i da ojačate listove. Da biste to postigli desnu ruku stavite na Ahilovu tetivu lijeve noge, i stegnite članak palcem i kažiprstom. Povlačite prste prema listu, blago masirajući nogu.

Naročito dobro treba da izmasirate list, a zatim cio postupak ponovite sa drugom nogom.

Noge treba da učinite i odmornim. Stanite bosim stopalom na plastičnu lopticu pa je kotrljajte cijelom površinom. Istu vježbu ponovite drugom nogom. Vježbu radite naizmenično po pet puta. Nakon toga nastavite vježbu sa oba stopala i dve loptice istovremeno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.