12 crnogorskih izvođača nastupiće na „Sea Dance“ festivalu
Foto: MKU

Ministarstvo kulture obezbijedilo

12 crnogorskih izvođača nastupiće na „Sea Dance“ festivalu

Ministarstvo kulture u okviru projekta "Kreativna Crna Gora", u saradnji sa UNDP i EXIT timom, predstaviće na ovogodišnjem „Sea Dance“ festivalu, novu festivalsku binu "Living culture", a na kojoj će nastupiti 12 mladih neafirmisanih crnogorskih izvođača.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, na konkurs, koji su raspisali Ministrstvo kulture i UNDP, pristigle su brojne prijave, a najbolje je izabrao stručni žiri u čijem sastavu su bili predstavnici Ministarstva kulture, EXIT tima i crnogorski muzički producent. 

Na "Living Culture“ bini nastupiće DJ-evi Stevan Mandić, Andrija Bošković, Oak Brothers, DJ Wooxa (Petar Vujović), DJ Atomic Playboy (Nemanja Backović), Miloš Popović, DJ Darkwave (Elvir Deljanin), DJ Todor (Todor Šuškavčević), DJ Popsy (Nikola Popović), Feđa Božović, DJ Skinny (Srđan Kenjić) i DJ Other Half (Balša Vujisić).

Tokom svake festivalske večeri smjenjivaće se četiri DJ-a, a publika će imati prilike da čuju setove u kojima dominiraju disco, funk, techno, psycho trance, house, progressive house, dubstep, melodic bass zvukovi. 

Podsjećajući da su Ministarstvo kulture i UNDP raspisali konkurs i za izradu murala koji će biti dominantni motiv vizuelno najatraktivnijeg segmenat festivalske lokacije, fabrike "Betonit".

Kako se navodi u saopštenju, za najbolje idejno rješenje obezbijeđena i vrijedna novčana nagrada.

Tokom sva tri festivalska dana, u dijelu fabrike “Betonit”, publika će imati priliku i da se upozna sa stvaralaštvom crnogorskih kinematografa, i to kroz projekciju domaćih filmova. U cilju savremene revitalizacije jedinstvenih i prepoznatljivih vrijednosti Crne Gore, i promocije crnogorskog kulturnog proizvoda, mnogobrojna festivalska publika moći će da pogleda i kupi neke od proizvoda nastalih u okviru programa “Kreativna Crna Gora – Ekonomska valorizacija i kreativne industrije”.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.