175 stipendija za učenike i đake RE populacije
Ilustracija

175 stipendija za učenike i đake RE populacije

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 175 stipendija učenicima romske i egipćanske zajednice koji redovno pohađaju školu i studentima RE populacije za studijsku 2019/2020.

"Za srednjoskolce je namjenjeno 150 stipendija, dok je za studente opredijeljeno 25 stipendija. Rok za podnošenje dokumenata je od 2. septembara do 18. oktobra 2019. godine. Učenici i studenti mogu ostvariti parvo na stipendiju ukoliko nijesu korisnici stipendija i kredita drugih institucija ili stipendija koje dodjeljuju organizacije koje su korisnici Budžeta Crne Gore", objasnili su iz Ministarstva prenosi RTCG

Za učenike je uslov da su u tekućoj školskoj godini upisani kao redovni učenici prvog, dugog, trećeg ili četvrtog razreda srednje škole u trogodišnjem ili četvorogodišnjem trajanju, bez obzira na opštu srednju ocjenu; da iz vladanja imaju najmanje ocjenu dobar (3), kao i da u slučaju nedovoljnih ocjena pohađaju redovne dopunske časove u školi.

"Pravo na studentske stipendije imaju kandidati koji su redovni studenti osnovnih, postdiplomskih i master studija na akreditovanom univerzitetu u Crnoj Gori tokom akademske 2019/2020. godine. Uslovi su, takođe, da nijesu studenti studija na daljinu, kao i da ne ponavljaju istu godinu studiranja drugi put. Svi kandidati u obavezi su da u navedenom roku podnesu svu potrebnu dokumentaciju koju dostavljaju na adresu Ministarstva prosvjete", poručili su iz Ministarstva.

Kako su kazali, sve informacije je moguće pronaći na sajtu Ministarstva prosvjete, u rubrici "konkursi".

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.