Važno obrazovanje mladih: Besplatne knjige za sve osnovce u Budvi
ilustracija

Opština izdvaja 146 hiljada eura

Važno obrazovanje mladih: Besplatne knjige za sve osnovce u Budvi

Pravo na dodjelu besplatnih udžbenika ostvariće učenici svih devet razreda osnovnog obrazovanja u opštini Budva a za te svrhe je iz opštinskog budžeta opredijeljeno 146 hiljada eura.

Ovom odlukom Opština Budva, kako je saopšteno iz Službe predsjednika Opštine, ostaje posvećena obezbjeđivanju besplatnog osnovnog obrazovanja i ima za cilj zaštitu standarda učenika i njihovih roditelja.

"Ulaganje u obrazovanje i obezbjeđivanje uslova za kvalitetno vaspitanje i obrazovanje mladih našeg grada, iako pripada nadležnosti resornog ministarstva, predstavlja jedan od razvojnih prioriteta Opštine Budva.Samo u toku ove godine predsjednik Opštine Budva Marko Carević opredijelio je preko 35 hiljada eura iz tekućih budžetskih rezervi za projekte, aktivnosti i putovanja učenika osnovnih i srednjih škola kao i za potrebe predškolskih ustanova u našem gradu.", ističe se u saopštenju njegovog kabineta.

Opština Budva je u poslednje tri godine, podsjeća se, uložila preko 470 hiljada eura za udžbenike, preko 115 hiljada eura za popravke i održavanje osnovnih i srednje škole, te preko 60 hiljada eura za stipendije i nagrade.

"Opština Budva vjeruje u važnost obrazovanja naših mladih za cjelokupni društveni razvoj i ostaće istrajna na svom putu da im obezbijedi najbolje uslove za obrazovanje.", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.