Prekinut regionalni lanac krijumčarenja opojnih droga,uhapšeno šest lica
Ilustracija

Akcija „Kargo"

Prekinut regionalni lanac krijumčarenja opojnih droga,uhapšeno šest lica

Službenici Uprave policije su u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sproveli akciju „Kargo" i lišili slobode šest lica za koja se sumnja da su se kao članovi kriminalne organizacije duži vremenski period bavila regionalnim krijumčarenjem opojnih droga.

"Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga službenici Uprave policije su juče lišili slobode R.M. (30), R.V. (34), A.Đ. (22), P.M. (19), M.K. (23), sva lica iz Nikšića i M.M. (34) iz Beograda, državljanina Republike Srbije", saopšteno je iz Uprave policije.

U prethodnom periodu uhapšen je J.B. (34) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojih droga, a za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

"Sumnja se da je R.M. osnovao kriminalnu orgnaizaciju koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti. Članovi kriminalne organizacije su, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži vremenski period", navodi se u saopštenju.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

"Policija je tokom kriminalističke obrade u vezi sa navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma opojne droge marihuana a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i tom prilikom od osumnjičenih lica oduzela više vozila za koja se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem navedenih krivičnih djela.

Sva osumnjičena lica biće uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost", kazali su oz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.