Potonula drvena barka kod Plave špilje
Foto: Boka news

U plovilu bilo pet osoba

Potonula drvena barka kod Plave špilje

Drvena barka pod imenom „Kristina“ potonula je iz za sada zvanično neutrvrđenih razloga, danas oko 17 sati u akvatorijumu poluostrva Luštica, neposredno u blizini ulaza u čuvenu Plavu špilju.

Kako je kazao direktor Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore Safet Kočan, u plovilu je prema izjavama svjedoka bilo pet osoba, prenosi portal Boka news.

“Njih je, nakon potonuća barke, prihvatio i sa lica mjesta odvezao turistički brodič „Delfin“, a havarisna barka u trenutnom stanju, predstavlja opasnost za druga plovila koja se krerću u akvatorijumu u blizini Plave špilje, zbog čega se preduzimaju aktivnosti da se rizik po ostala plovila smanji”, dodao je on.

Kočan je istakao da je Operativni centar UPS, odmah po dobijanju informacije o incidentu na lice mjesta poslao spasilačko plovilo SAR-1 na kome je bio ukrcan i ronilac.

“O incidentu su obaviještena i Pomorska policija, odnosno Inspekcija suigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, koje rade na pouzdanom identifikovanju havarisanog plovila i nalaženju njegovog vlasnika, koji potonulu barku treba da ukloni o sopstvenom trošku”, naveo je on.

U međuvremenu će havaraisana barka ona adekvatno obilježena i osigurana kako je valovi ne bi bacili na hridi, odnosno kako u nju ne bi udarilo neko drugo plovilo u inače, vrlo prometnom akvatorijumu oko veoma posjećene turističke atrakcije kakva je Plava špilja

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.