Koprivica i Šaranović članovi Odbora za izborne reforme, DF napustio sjednicu
Foto: Zoran Đurić

Odbijen predlog da Damjanović bude član

Koprivica i Šaranović članovi Odbora za izborne reforme, DF napustio sjednicu

Administrativni odbor odbio je predlog posebnog kluba da Aleksandar Damjanović bude član Odbora za sveobuhvatne izborne reforme.

Predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja kazao je da je predlog kasno dostavljen i odbio je da se o tome glasa.

Poslanik Janko Vučinić kazao je da se posebnom klubu uskrajuće pravo da učestvuje u izbornim reformama, dok su poslanici Demokratskog fronta napustili sjednicu nakon toga.

"Ovo je teror. Vi ste portparol Demokratske Crne Gore", kazao je poslanik DF-a Milutin Đukanović Škrelji, na šta je ovaj kazao da je predlog kasno dostavljen.

Odbor je odlučio da Momo Koprivica i Danilo Šaranović budu članovi Odbora za izborne reforme, dok je Miodrag Lekić podnio ostavku.

Oni su izabrani glasovima vladajuće koalicije, pošto poslanici opozicije nijesu prisustvovali glasanju.

Marta Šćepanović iz DPS-a kazala je da treba početi sa izbornim reformama što prije i navela da kandidatura Damjanovića nije dostavljena na vrijeme.

"Ohrabruje nas najava tog kluba da žele da učestvuju u izbornim reformama. Ako ostane pri tom stavu mi ćemo predložiti rješenje da on bude član odbora, pa makar promijenili odluku o formiranju Odbora", rekla je Šćepanović.

Vučinić je kazao da nema dileme da predstavlja opozicioni klub i istakao da DPS ne želi rad opozicije u Odboru.

"Da to žele prihvatili bi našeg kolegu. Takav ustupak od DPS-a nam je treba", rekao je Vučinić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.