Biković: Nisam dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu
Miloš Biković

Biković: Nisam dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu

Beogradski glumac Miloš Biković izjavio je za Radio Slobodna Evropa da nije dobio zvanično obavještenje o zabrani ulaska u Ukrajinu.

Prethodno su pojedini mediji u Srbiji objavili vijest da je Bikoviću, poznatom i po tome što mu je novembra 2018. godine predsjednik Rusije Vladimir Putin uručio "Medalju Puškina" zabranjen ulazak u Ukrajinu.

“Ja nijesam dobio ni obavještenje pisano, a ni zvanično obrazloženje zašto. Ja sam se samo našao na sajtu ‘Mirotvorec’ koji izbacuje slike i dosijee ljudi. Ja mislim da to može da bude povezano sa tim što sam ja boravio na Krimu”, kaže Biković.

Ukrajinski sajt “Mirotvorec” sadrži bazu podataka osoba koje se povezuju sa učešćem u aktivnostima u Ukrajini na strani proruskih separatista. Na sajtu stoji da pripada "Centru za istraživanje zločina protiv nacionalne sigurnosti Ukrajine".

Biković objašnjava da je za informaciju da se nalazi na pomenutom sajtu saznao slučajno.

„Ja sam to saznao tako što sam htio da radim neku koprodukciju sa Ukrajinom, preko kolega tamo sam započeo pregovore i oni su se u jednom trenutku javili i poslali mi mejl u kom su mi rekli da je meni zabranjen ulazak i da ne mogu da sarađuju sa mnom“, izjavio je Biković.

Biković je i glavni protagonista filma u rusko-srpskoj koprodukciji “Balkanska međa” o ruskom zauzimanju prištinskog aerodroma “Slatina”.

Film je inspirisan događajem iz 1999. godine, u vrijeme dolaska međunarodnih snaga na Kosovo, ali nije u skladu sa stvarnim zbivanjima.

Na listi sajta "Mirotvoreca" nalazi se još jedan član ekipe filma "Balkanska međa" - glumac Gojko Mitić o čemu je RSE pisao u aprilu 2019. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.