Troje migranata među kojima i jedna trudnica spašeni s Orjena, pronađeni iscrpljeni nakon dva dana
Foto:GSS

Vrbanj

Troje migranata među kojima i jedna trudnica spašeni s Orjena, pronađeni iscrpljeni nakon dva dana

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore su u Herceg Novom spasili troje migranata među kojima je i jedna trudnica a koji su dva dana bili izgubljeni na Orjenu.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore su, kako je saopšteno,  na poziv OKCa 112 Direktorata za vanredne situacije Mup-a Crne Gore danas na području Opštine Herceg Novi izveli potražnu akciju .

"Naime oko 11.30h poziv za pomoć uputilo je troje migranata koji su preko Planine Orjen pokušali da pređu u BiH i potom se izgubili.  Ekipa GSS-a je odmah po pozivu krenula u potražnu akciju i pronašla migrante na lokalitetu brda Vrbanj.", kaže se u saopštenju.

Naime, u pitanju su dva muškarca i jedna žena, trudnica, i to Mohannad Allahham (36), Chekkal Amal (32) , Mohamed Jamo (32).

Oni su kazali da su na pomenutom lokalitetu već dva dana i vidno su iscrpljeni. 

"Migranti su u pratnji spasilaca stigli u Herceg Novi gdje su predati ekipi Hitne pomoći i nadležnim organima. U akciji su sudjelovali pripadnici Službe zaštite HN i Uprave policije.", kazali su iz GSSa.

Zamjenik komandira Vatrogasne jedinice u Herceg Novom, Aleksandar Škobalj kazao je za Radio Jadran, da su odmah po pozivu uputili tri pripadnika Službe zaštite i jednog planinara. Na teren je izašla Hitna pomoć i granična policija, dok se moglo kolima.

"U 13.20 smo stigli do njih. Bili su iznad Vardišta, Vrbanja, mjesta na granici Crne Gore i BIH. Skoro 3 sata se ide pješke od Vrbanja. Pored naša tri člana, planinara, te dva policajca, u akciji spasavanja bila su i dva čuvara šume na Vrbanju. Oko 15.30 su migranti spušteni do kola Hitne pomoći i prebačeni u Bolnicu Meljine. Jedan od njih je bio malaksao, u lošem stanju, jedva je sišao, za razliku od drugog muškarca i trudnice. Svo troje su državljani Sirije", kazao je Škobalj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.