Dodik: BiH nije ni trebalo da postoji
Milorad Dodik

Dodik: BiH nije ni trebalo da postoji

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u sredu da BiH sada plaća cijenu međunarodnog intervencionizma.

Dodik je dodao i da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH.

"BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine i sve godine do sada nam to pokazuju", rekao je on u emisiji Telering RTRS-a.

Dodik je istakao da je BiH neželjena od strane dva konstitutivna naroda.

"Mnogi su se tu upleli. Prije svega visoki predstavnici koji su intervenisali u procedure vezane za sastav Savjeta ministara, koji je ranije imao tri ministarstva. A po Ustavu i danas ima tri ministarstva - naglasio je Dodik.

Dodik naglašava da je neko htio da od Savjeta ministara napravi "vladu". "To ne može tako. Po Ustavu Savjet ministara je pomoćni organ Predsjedništva BiH", objasnio je Dodik.

On ističe da je u BiH trenutno nezdrava situacija, te dodaje da se plaća cijena i zbog "zamišljenih demokratskih institucija".

"Bošnjački politicari su sada izmislili priču o tome da se baš sada uđe u NATO i to postavi kao uslov za formiranje vlasti. Jasna pozicija Republike Srpske je vojna neutralnost i mi se ponašamo u skladu sa tim. Oni imaju svoje politike, a mi svoje i to pokazuje da BiH ne može da funkcioniše", izjavio je Dodik za RTRS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.