Zbog jake turbulencije avion propao nekoliko stotina metara, 14 povrijeđenih
Ilustracija

Zbog jake turbulencije avion propao nekoliko stotina metara, 14 povrijeđenih

Nakon što je na letu aviona španske čarter avio-kompanije Evelop bilo jakih turbulencija na putu s Mauricijusa, 14 osoba dobilo je medicinsku pomoć u Madridu.

Avion A330-343 erbas bezbjedno je sletio na planirano odredište na madridski aerodrom Barahas u utorak uveče posle turbulencije vazduha koja je trajala 15 sekundi usljed čega je avion "propao" nekoliko stotina metara nad Etiopijom, prenosi Rojters.

Troje članova posade bilo je među povrijeđenima i svi su zadobili lakše povrede.

Izvor iz kompanije rekao je da je 11 povrijeđenih putnika ignorisalo upozorenje za vezivanje sigurnosnog pojasa aktivirano prije nego što je avion uletio u zonu turbulencije.

Jedan od putnika je za list Mundo izjavio da su od jačine turbulencije neki "poletjeli ka plafonu i lebdjeli u vazduhu, kao što vidite u filmovima", dodajući da su svi "mislili da će umrijeti".

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.