Bogdanović: Crnogorska književna scena ostala bez značajnog hroničara i tumača

Telegram povodom smrti Đurovića

Bogdanović: Crnogorska književna scena ostala bez značajnog hroničara i tumača

Povodom smrti akademika i istaknutog kulturnog stvaraoca Žarka Đurovića, ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća.

“Đurovićev rad i uloga u književnom životu Crne Gore ostaće kao primjer nenametljive, ali studiozne posvećenosti umjetnosti pisane riječi, jednako otvorene ka literarnoj tradiciji koliko i ka novim poetskim istraživanjima. Zahvaljujući toj širini, Žarko Đurović je stvorio opus u kojem je ubilježena jedna epoha čiji su izazovi tražili nova pisanja i čitanja, ali i odgovornost autora prema svakom iskoraku iz konvencionalnih književnih svjetonazora.
Zato na kraju njegovog životnog puta možemo reći da je naša književna scena ostala bez stvaraoca koji je znao naći pravu mjeru i sklad između postojećeg i otkrivanog u umjetnosti stihotvorstva, ali i značajnog hroničara i tumača čiji će nam eseji, ogledi i putopisi ostati kao dragocjeno književno svjedočanstvo.”, naveo je ministar Bogdanović u telegramu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.