Haradinaj: Granice veća briga od borbe protiv korupcije
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Granice veća briga od borbe protiv korupcije

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da je imao "većih briga" od borbe protiv korupcije, te da se bavio temom promjene granica, "koja je dovela zemlju pred vanredno stanje", prenio je Kossev.

"Premijer koji mora da čuva teritoriju ne može da se vrati rješavanju unutrašnjih pitanja poput korupcije", kazao je sinoć Haradinaj tokom gostovanja na prištinskoj televiziji T7.

On je dodao da kada se bude uvjerio da je pitanje promjene granica potpuno zatvoreno "planira da se bavi unutrašnjim temama".

Haradinaj je dojučerašnju saradnju sa Demokratskom strankom Kosova (PDK) Kadrija Veseljija, ocijenio kao loše iskustvo.

Kako je rekao, PDK ga je ometala u vezi sa "najvažnijim nacionalnim pitanjima", kao i da ne želi da sarađuje sa strankom predsjednika kosovske Skupštine Veseljija.

Haradinaj je potvrdio da nije obavijestio lidera PDK, svоg koalicionog partnera, da će podnijeti ostavku na mjesto premijera Kosova, a kao razlog za to je naveo da Veselji "nije ostavio prostor" za razgovor o osjetljivim temama.

"Zašto upozoriti čovjeka koji je u Vašingtonu rekao da Haradinaj razgovara sa Amerikom, kao i sa Srbijom?! Nije mi ostavio prostora da razgovaramo o takvim temama", rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.